Pe coastă - centru social de agrement

Status: Fundraising

Asociația OM pe MUNTE - Centrul Social de Agrement "Pe coastă!"

Ne aflăm la altitudinea de 1060 m, în satul Drumul Carului, județul Brașov. Aici ne-am decis să construim un centru social de agremet format din 20 de bordeie și o sală multifuncțională cu bucătărie, cămară și grup sanitar, dispuse pe o suprafață de peste 5000 mp. Dreptul de exploatare este asigurat în baza unui contract de superficie. Centrul va avea capacitatea de a gazdui gratuit diverse tabere pentru cel putin 400 de copii în fiecare an.

 

Suma:

6,024 RON

Galantomi:

9

Donatii:

57

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Să dăruiești este un sentiment minunat. Să dai puțin din tot ce ai mai de preț, este un sentiment care te desăvârșește.

Pământul, este resursa cea mai de preț pe care o oferim pentru construcția primului nostru centru social de agrement. 

O altă resursă de preț este timpul, pe care am ales să-l oferim voluntar pentru a putea duce la îndeplinire acest proiect.

Puțin din puținul nostru financiar merge către proiect. Banii, reprezintă o altă resursă indispensabilă pe care am ales să o oferim pentru realizarea acestui vis. 

Cu toate astea, nu este suficient și avem nevoie susținerea dumneavoastră! 

SCOP

Proiectul se adresează în principal copiilor dar și adulților.
Beneficiarii proiectului provin din medii defavorizate, centre de plasament, familii cu posibilități materiale precare, etc.

Aici se vor putea bucura de o vacanță în adevăratul sens al cuvântului. Taberele vor fi organizate anual și de ele vor putea beneficia peste 400 de copii.

Activitățile desfășurate în cadrul taberelor vor fi diverse. Fiecare zi petrecută aici va fi diferită.

Exemplu:

- ziua 1 - Bun venit, acomodare, interacțiune cu colegii și o scurtă drumeție

- ziua 2 - excursie obiective turistice(Biserica Adormirea Maicii Domnului din Cheia, Castelul Bran, Cetatea Rasnov, Castelul Peleș, Târgoviște, Mausoleul Mateiaș.

- ziua 3 - activități recreative, artistice, culturale, grădinărit și altele Pe coastă

- ziua 4 - micul cercetaș - drumeție tematică pe văi și dealuri, joc de aventură

- ziua 5 - consiliere, încredere de sine, festivitate de premiere, petrecere tematică

- ziua 6 - momentul când ne luăm "La revedere!"

LOCUL

Pentru început construim un loc. Nu-l construim oricum și nu-l construim oriunde. 

Fiindcă avem la dispoziție o suprafață generoasă de teren, peste 5000 mp, ne-am gândit că ar fi mult prea puțin dacă am realiza o banală construcție cu 20 de camere și sală de mese. Chiar dacă va fi mai dificil de lucrat, vom realiza 20 de bordeie cu fața orientată spre versantul vestic al munților Bucegi și un salon multifuncțional cu bucătarie, cămară și grup sanitar. Tot acest ansamblu va fi încadrat perfect într-un spațiulnatural. Practic toate construcțiile vor avea un acoperiș verde din plante vii și vom avea mai multe minigrădini în care vom crește legume și spații dedicate în care vom crește arbuști cu fructe comestibile(muri, zmeuri, afini, coacăzi, merișori, etc), fragi, căpșuni și pomi fructiferi. Căile de acces vor fi formate din poteci amenajate. Fiecare căsuță va avea specificul și unicitatea ei. Decorul și amenajarea vor fi diferite cu o singură excepție. 10 case vor avea culoare diferită față de celelalte 10. Astfel vom avea posibilitatea de a desfășura anumite jocuri pe culori.

Centrul Social de Agrement "Pe Coastă" va fi construit într-o zonă turistică destul de scumpă. Motivul este simplu! Vrem să dăm tot ce avem mai bun.

DEMERSURI

Până acum am reușit să facem măsurătorile cadastrale și ridicarea topometrică.

Urmează să facem studiul geotehnic, să obținem certificatul de urbanism, proiectul și autorizația de construcție.

Avem nevoie de sprijinul și încrederea dumneavoastă.

Vom face frecvent update. Pentru întrebări vă stăm la dispoziție.